Δυναμική συμμετοχή της Περιφέρειας Αττικής στη Διεθνή Έκθεση Τουρισμού «IFTMTopResa» στο Παρίσι

0
43

Στην καταξιωμένη για τη Γαλλική αγορά, Διεθνή Τουριστική Έκθεση «ΙFTM (International & French Travel Market) – Top Resa», (www.iftm.fr), συμμετείχε η Περιφέρεια Αττικής, ως συνεκθέτης στο περίπτερο του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού στο Παρίσι, στις 20-22 Σεπτεμβρίου, με στόχο να ενισχυθεί το ρεύμα εισόδου των Γάλλων επισκεπτών οι οποίοι τα τελευταία χρόνια επιλέγουν την Αττική για τις διακοπές τους.

Βασικός στόχος της Περιφέρειας ήταν η προσέγγιση της Γαλλικής αγοράς (που αποτελεί παραδοσιακά μία από τις κύριες αγορές – στόχους) αλλά και της διεθνούς τουριστικής αγοράς προβάλλοντας το μήνυμα ότι η Αττική αποτελεί έναν ασφαλή κι ελκυστικό πολυδιάστατο προορισμό για αξέχαστες διακοπές καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους.

Ενδεικτικά, προβλήθηκαν οι ξεχωριστοί τουριστικοί προορισμοί της Αττικής, οι μορφές θεματικού τουρισμού, όπως ο γαστρονομικός τουρισμός, ο πολιτιστικός τουρισμός, κ.ά. καθώς και κάθε μορφής δραστηριότητα, κατάλληλη για κάθε τύπο επισκέπτη και για κάθε επίπεδο οικονομικής δυνατότητας, καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους.

Ο περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Πατούλης επισημαίνει σχετικά: «Η Περιφέρεια με στρατηγικό σχέδιο και όραμα, ενδυναμώνει την παγκόσμια προβολή της Αττικής μας, δημιουργώντας νέες ευκαιρίες και προοπτικές για επιχειρηματικές συνεργασίες στον τουριστικό κλάδο. Διαρκής στόχος μας είναι η περαιτέρω ανάπτυξη, καθώς και η αύξηση της αναγνωρισιμότητας και αξίας του τουριστικού brand «Attica» διεθνώς, στην τόσο κρίσιμη για την επανεκκίνηση του τουρισμού χρονική περίοδο που διανύουμε».

Σύμφωνα με τα στοιχεία των διοργανωτών στην έκθεση συμμετείχαν:

112 Αεροδρόμια & Αεροπορικές εταιρείες, 39 Εταιρείες κρουαζιέρας και ναυτιλιακές εταιρείες, 344 ξενοδοχειακές αλυσίδες και τουριστικά καταλύματα, 18 εταιρείες ενοικιάσεων αυτοκινήτων, 19 πρακτορεία ταξιδίων, 15 σιδηροδρομικές εταιρείες,45 διοργανωτές ομαδικών εκδρομών, 193 προορισμοί του εξωτερικού και επίσημα γραφεία τουρισμού, 57 Γαλλικοί tour operators, 4 δίκτυα διανομής, 32 εκπαιδευτικοί σύλλογοι γαλλικών προορισμών, 91 πάροχοι τεχνολογικών εφαρμογών, 436 αποδέκτες και tour operators του εξωτερικού, 57 προορισμοί και περιφέρειες της Γαλλίας, 44 δίκτυα επιχειρηματικών πρακτορείων, 19 θεματικά πάρκα.

Ειδικότερα και σύμφωνα με δήλωση του γενικού γραμματέα του ΕΟΤ Δ. Φραγκάκη: «Η Γαλλία είναι μια από τις σημαντικότερες αγορές για την Ελλάδα. Φέτος είχαμε 23% αύξηση στις αφίξεις των Γάλλων επισκεπτών σε σχέση με το 2019. Είχαμε επίσης αύξηση της κατά κεφαλήν δαπάνης, όπως και αύξηση των αφίξεων σε όλους τους επιμέρους προορισμούς μας».

Σημειώνεται πως η ανταπόκριση των Γάλλων επαγγελματιών υπήρξε ενθαρρυντική αφήνοντας εξαιρετικές προοπτικές για ακόμα μεγαλύτερες ροές Γάλλων επισκεπτών προς την Αττική.

Το περίπτερο της Περιφέρειας όπου φιλοξενήθηκε επίσης ο δήμος Πόρου, επισκέφθηκαν, ο υπουργός Τουρισμού, Βασίλης Κικίλιας, ο γενικός γραμματέας του Ε.Ο.Τ. Δημήτρης Φραγκάκης και ο Έλληνας πρέσβης στην Γαλλία, Δημήτρης Ζεβελάκης.

Πηγή; ΑΠΕ-ΜΠΕ