Δρακόντεια μέτρα της ΕΛ.ΑΣ. για τον τελικό Παναθηναϊκού- ΠΑΟΚ:

0
89

Δρακόντεια θα είναι τα μέτρα ασφαλείας της Ελληνικής Αστυνομίας στον τελικό ποδοσφαίρου του κυπέλλου Ελλάδας, που θα λάβει χώρα το Σάββατο στο στάδιο Ο.Α.Κ.Α. στο Μαρούσι, μεταξύ των ομάδων «ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ – ΠΑΟΚ».
Εκατοντάδες αστυνομικοί θα βρίσκονται περιμετρικά του σταδίου και θα δημιουργήσουν ζώνες ασφαλείας, προκειμένου να μη μπορεί κάποιος που δεν έχει εισιτήριο να προσεγγίσει το γήπεδο. Ο έλεγχος των αστυνομικών θα γίνεται σε μεγάλη απόσταση από τις θύρες. Παράλληλα, διμοιρίες των ΜΑΤ θα σχηματίσουν ζώνες ασφαλείας για να μην έρθουν σε επαφή οι φίλαθλοι των δύο ομάδων, ενώ αυξημένη θα είναι η αστυνομική παρουσία στο κέντρο της Αθήνας υπό το φόβο απρόβλεπτων «συναντήσεων» μεταξύ αντίπαλων οπαδών.
Το αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ. ανακοίνωσε οδηγίες για την διευκόλυνση στην πρόσβαση των θεατών:
Οι θεατές που είναι εφοδιασμένοι με εισιτήρια για τις θύρες 1 έως 7Α και τις θύρες 31 έως 35, θα εισέρχονται από τις πύλες 4 και 35 και θα έχουν πρόσβαση στο συγκρότημα Ο.Α.Κ.Α. από τη Λεωφόρο Κύμης και το σταθμό ΗΣΑΠ «Ειρήνη».

Οι θεατές που είναι εφοδιασμένοι με εισιτήρια για τις θύρες 11Β έως 17 και τις θύρες 19 έως 22, θα εισέρχονται από τις πύλες 12 και 19 και θα έχουν πρόσβαση στο συγκρότημα Ο.Α.Κ.Α. είτε από την ανατολική είσοδο είτε από την οδό Αγησιλάου (πεζογέφυρα ΙΑΣΩ).

Οι είσοδοι της εξωτερικής περιμέτρου του συγκροτήματος Ο.Α.Κ.Α. και οι θύρες των κερκίδων, όπου θα πραγματοποιείται έλεγχος των εισιτηρίων και των εισερχομένων θα ανοίξουν την 16.00 ώρα της 21-05-2022.

Επιπλέον, οι θεατές που θα μετακινηθούν οργανωμένα με λεωφορεία και οχήματα, από τη Θεσσαλονίκη και την Ανατολική Μακεδονία & Θράκη προς την Αθήνα, το πρωί της ίδιας ημέρας (21-05-2022) και συγκεκριμένα κατά τις ώρες 06:00 – 08:00 θα συγκεντρωθούν για τη διενέργεια ελέγχου στα διόδια Μαλγάρων. Εν συνεχεία κατά την άφιξή τους στο στάδιο Ο.Α.Κ.Α., θα αποβιβάζονται και θα κατευθύνονται στις πύλες 12 και 19 από όπου θα εισέρχονται στις θύρες.

Σε κάθε περίπτωση, παρακαλούνται οι θεατές (τόσο οι ενήλικοι όσο και οι συνοδευόμενοι ανήλικοι) να προσέλθουν έγκαιρα στο στάδιο και να είναι εφοδιασμένοι με εισιτήριο και έγγραφο ταυτοπροσωπίας (αστυνομική ταυτότητα ή διαβατήριο – πρωτότυπα) για την πραγματοποίηση των προβλεπόμενων ελέγχων, ώστε να αποφευχθεί άσκοπη ταλαιπωρία τους.