Αρχική Επικαιρότητα Χρ. Σταικούραs: «Στο ΥΠΥΜΕ η αρμοδιότητα αποκατάστασης των οδικών δικτύων και των...

Χρ. Σταικούραs: «Στο ΥΠΥΜΕ η αρμοδιότητα αποκατάστασης των οδικών δικτύων και των σχολείων της Θεσσαλίας»

Το σχέδιο δράσης και τις άμεσες ενέργειες για την αποκατάσταση των ζημιών που προκλήθηκαν από την κακοκαιρία «Daniel» σε Θεσσαλία και Φθιώτιδα, παρουσίασε ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Χρήστος Σταϊκούρας, ενέκρινε το Υπουργικό Συμβούλιο, που συνεδρίασε υπό τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη.

Επιπλέον, ο κ. Σταϊκούρας παρουσίασε τις εξής νομοθετικές πρωτοβουλίες:

– Σύμβαση ανάθεσης της λειτουργίας και συντήρησης του δικτύου ΜΕΤΡΟ Θεσσαλονίκης.

– Σύμβαση βελτίωσης 9ης Εθνικής Οδού (Παράκαμψη Γιάλοβας Π.Ε. Μεσσηνίας).

– Κήρυξη αναγκαστικής απαλλοτρίωσης ακινήτων για την κυκλοφοριακή αναβάθμιση της Εσωτερικής Περιφερειακής Οδού Θεσσαλονίκης (Flyover).

– Ενσωμάτωση Κοινοτικής Οδηγίας για προώθηση του διευρωπαϊκού δικτύου μεταφορών.

Ειδικότερα, κατά τη διάρκεια του Υπουργικού Συμβουλίου, ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών παρουσίασε την καταγραφή και μία πρώτη εκτίμηση βλαβών έργων υποδομής στις πληγείσες περιοχές μετά την κακοκαιρία «Daniel».

Ήδη έχουν πραγματοποιηθεί 472 αυτοψίες, σύμφωνα με τις οποίες προκύπτει ότι στο σύνολο 981χλμ ελεγμένου οδικού δικτύου, στα 70,2 χλμ διαπιστώθηκαν φθορές. Επίσης, έχουν διαπιστωθεί φθορές σε 79 γέφυρες, 130 τεχνικά έργα, 16 σημεία του σιδηροδρομικού δικτύου ενώ, υπάρχουν και 79 πλημμυρισμένα σχολεία. Σημειώνεται ότι στο 40% και πλέον των περιπτώσεων συνολικά, οι ζημιές είναι ιδιαίτερα εκτεταμένες.

Σε αυτό το πλαίσιο αποφασίστηκε ότι το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών αναλαμβάνει την αποκατάσταση βλαβών και λειτουργίας οδικών δικτύων, αρμοδιότητας των οικείων Περιφερειών την αποκατάσταση βλαβών & λειτουργίας υποδομών σχολικών μονάδων, αρμοδιότητας των οικείων Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Σύμβαση ανάθεσης της λειτουργίας και συντήρησης του δικτύου ΜΕΤΡΟ Θεσσαλονίκης μέσω ΣΔΙΤ

Ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών ενημερώνει σήμερα Τρίτη, σχετικά την αρμόδια Επιτροπής της Βουλής για την πορεία της σύμβασης που προβλέπει τα εξής:

Προπαρασκευαστική περίοδος (Περίοδος Α’): Εκπλήρωση εκατέρωθεν υποχρεώσεων για έναρξη περιόδου εμπορικής λειτουργίας του βασικού έργου (12-18 μήνες).

Προπαρασκευαστική περίοδος (Περίοδος Β’): Εκπλήρωση εκατέρωθεν υποχρεώσεων για έναρξη λειτουργίας και επέκταση προς Καλαμαριά.

Εμπορική λειτουργία (Περίοδος Α’): Εμπορική λειτουργία και συντήρηση του βασικού έργου ΣΔΙΤ.

Εμπορική λειτουργία (Περίοδος Β’): Εμπορική λειτουργία του βασικού έργου και επέκταση προς Καλαμαριά.

Σημειώνεται ότι ο προϋπολογισμός της Σύμβασης είναι της τάξης των 292 εκατ. ευρώ, πλέον ΦΠΑ, ενώ η διάρκεια της Σύμβασης ανέρχεται σε 12 έτη.

Σύμβαση Βελτίωσης 9ης Εθνικής Οδού (Παράκαμψη Γιάλοβας, Δήμου Πύλου – Νέστορος, ΠΕ Μεσσηνίας)

Ο κ. Σταϊκούρας περιέγραψε το έργο, καθώς επίσης και στάδιο της διαγωνιστικής διαδικασίας. Ειδικότερα, επισήμανε τη βελτίωση τμήματος 3,5 χλμ. της υφιστάμενης 9ης Εθνικής Οδού, την κατασκευή νέου τμήματος 4,2 χλμ για την παράκαμψη της Γιάλοβας, ενώ ο προϋπολογισμός του έργου φθάνει στα 37,35 εκατ. ευρώ με διάρκεια κατασκευής: 24 μήνες

Κήρυξη Αναγκαστικής Απαλλοτρίωσης Ακινήτων για την Κυκλοφοριακή Αναβάθμιση της Εσωτερικής Περιφερειακής Οδού Θεσσαλονίκης (Flyover)

Το έργο χαρακτηρίστηκε ως Γενικότερης Σημασίας της χώρας

Ενσωμάτωση Κοινοτικής Οδηγίας για προώθηση του Διευρωπαϊκού Δικτύου Μεταφορών

Εκσυγχρονίζεται το νομικό πλαίσιο που αφορά τις οδικές εμπορευματικές μεταφορές με μισθωμένα οχήματα. Ενώ, αποσαφηνίζεται το πλαίσιο αδειοδότησης και σύναψης δημοσίων συμβάσεων για έργα του Διευρωπαϊκού Δικτύου Μεταφορών (ΔΕΔ-Μ)

Πηγή; ΑΠΕ-ΜΠΕ

Html code here! Replace this with any non empty raw html code and that's it.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

«Τελειώνει» ο Μαρτίνεθ από τον Ολυμπιακό!

Ραγδαίες εξελίξεις στον Ολυμπιακό δρομολογεί η συντριβή (5-0) από τη Φράιμπουργκ στη Γερμανία για την 5η αγωνιστική του Europa League. Η νέα βαριά ήττα μέσα...

Κλείδωσε πρωτιά και πρόκριση στους «16» ο φοβερός ΠΑΟΚ (1-2)

Ο τρομερός ΠΑΟΚ άλωσε τη Φρανκφούρτη νικώντας την Άιντραχτ με 2-1 για την 5η αγωνιστική των ομίλων του Europa Conference League και κλείδωσε την...

Αυτοκτόνησε ο Παναθηναϊκός κι έχασε δικό του παιχνίδι στο Βελιγράδι (92-87)

Τέλος στο σερί των τεσσάρων προηγούμενων νικών του έβαλε ο Παναθηναϊκός, χάνοντας δικό του παιχνίδι στο Βελιγράδι από την Παρτιζάν στην παράταση με...

Ξύπνησε αργά ο Παναθηναϊκός και ηττήθηκε με 3-2 από την Βιγιαρεάλ

Οι αμυντικές ολιγωρίες και το μοιραίο πεντάλεπτο του πρώτου μέρους (29’ 34’) κόστισαν στον Παναθηναϊκό, που γνώρισε την ήττα με 3-2 στο «Μαδριγάλ» χάνοντας...

Αλμέιδα: «Αισθάνομαι περήφανος που είμαι στην ΑΕΚ»

Η ΑΕΚ ήταν ανώτερη κόντρα στην Μπράιτον στη μεγαλύτερη διάρκεια του ματς, ωστόσο, στάθηκε άτυχη και γνώρισε την ήττα με 1-0 για την 5η...