Αξιολογήσεις πέντε αστέρων στο EURONCAP κατέκτησαν τα μοντέλα της Nissan Ariya, X-Trail, Qashqai e-POWER και Juke Hybrid

0
19

Αξιολογήσεις πέντε αστέρων στο EURO NCAP κατέκτησαν τα μοντέλα της Nissan Ariya, X-Trail, Qashqai e-POWER και Juke Hybrid. Οι υπάρχουσες αξιολογήσεις πέντε αστέρων για το Juke και το Qashqai που έγιναν το προηγούμενο διάστημα επεκτείνονται πλέον και στις εκδόσεις Hybrid και e-POWER αντίστοιχα.

Όσον αφορά τα δύο ολοκαίνουργια μοντέλα, στην κατηγορία προστασίας ενηλίκων επιβατών και τα δύο οχήματα σημείωσαν υψηλή βαθμολογία, με το Ariya να επιτυγχάνει βαθμολογία 86% και το X-Trail να σημειώνει 88%. Στην προστασία των παιδιών ως επιβατών και τα δύο οχήματα πέτυχαν σχεδόν πανομοιότυπες βαθμολογίες, με το Ariya να βρίσκεται στο 89% και το νέο X-Trail στο 90%. Στην κατηγορία των δοκιμών που αξιολογεί την ικανότητα του οχήματος να αναγνωρίζει και να ειδοποιεί τους οδηγούς για πεζούς ή άλλους εκτεθειμένους χρήστες στο δρόμο, το νέο X-Trail πέτυχε συνολική βαθμολογία 70%. Στην ίδια διαδικασία το Ariya πετυχαίνει 74%. Και τα δύο οχήματα διαθέτουν πολλά βοηθήματα ενεργητικής ασφάλειας, συμπεριλαμβανομένου του Intelligent Emergency Braking, το οποίο προειδοποιεί τον οδηγό και φρενάρει εάν το αυτοκίνητο αντιληφθεί επικείμενη πρόσκρουση με όχημα, πεζό ή ποδηλάτη. Ομοίως, το Moving Object Detection ειδοποιεί τον οδηγό για ένα πιθανώς «αόρατο» αντικείμενο κοντά στο όχημα.

Το Euro NCAP αναγνωρίζει την προτεραιότητα αποφυγής ατυχημάτων και απονέμει βαθμούς στην τεχνολογία που βοηθά τους οδηγούς να αποφεύγουν τις συγκρούσεις. Τόσο το νέο X-Trail όσο και το Ariya σημείωσαν εξαιρετικά υψηλή βαθμολογία με 95% και 93% αντίστοιχα, χάρη στις τεχνολογίες Intelligent Mobility της Nissan.

Οι δυνατές επιδόσεις του νέου X-Trail και του Ariya απηχούν τις παρόμοιες βαθμολογίες που πέτυχε το Qashqai όταν δοκιμάστηκε πέρυσι. Το Qashqai και το X-Trail, είναι και τα δύο χτισμένα στην αρχιτεκτονική της Alliance CMF-C. Μετά την προσθήκη του Juke Hybrid στη γκάμα της Nissan όπως επίσης και την προσθήκη του συστήματος μετάδοσης κίνησης e-POWER στο Qashqai, ο Euro NCAP επιβεβαίωσε ότι η βαθμολογία για αυτά τα οχήματα δεν επηρεάζεται και ότι προσφέρουν το ίδιο επίπεδο υποστήριξης και προστασίας του οδηγού με τις παραδοσιακά τροφοδοτούμενες εκδόσεις.

Πηγή; ΑΠΕ-ΜΠΕ