Αρχική Επικαιρότητα Ανέλυσε το πρόγραμμα της ΝΔ: Ισχυρή ανάπτυξη, μείωση φόρων και αλληλεγγύη στη...

Ανέλυσε το πρόγραμμα της ΝΔ: Ισχυρή ανάπτυξη, μείωση φόρων και αλληλεγγύη στη μεσαία τάξη υποσχέθηκε ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης παρουσίασε αναλυτικά τα 16 σημεία του προγράμματος του
«Φοράμε τη στολή εργασίας, τα κοστούμια μπορεί να περιμένουν λίγο ακόμη» ανέφερε, ξεκινώντας την παρουσίαση του αναπτυξιακού προγράμματος.

Ο κ. Μητσοτάκης σημείωσε ότι η ΝΔ επιμένει σε προεκλογικό αγώνα με επίκεντρο τον προγραμματικό λόγο της. Όπως τόνισε, εδώ και καιρό η ΝΔ έχει δουλέψει το πρόγραμμά της ανά κλάδο και τομέα και έχει παρουσιάσει τις θέσεις της για όλα τα κρίσιμα θέματα.
Αρχικά ο κ. Μητσοτάκης ευχαρίστησε θερμά τα στελέχη του κόμματος, δηλώνοντας υπερήφανος για τα ψηφοδέλτια του κόμματος, τα οποία -όπως τόνισε- «γεφυρώνουν την εμπειρία με την ανανέωση».
Aναφέρθηκε στα φορολογικά μέτρα της ΝΔ, όπως η μείωση της φορολογίας στις επιχειρήσεις από 28% σε 20%, αλλά και την καθιέρωση της ηλεκτρονικής υπογραφής στο Δημόσιο.

Σημαντικό ζήτημα, τόνισε, ο κ. Μητσοτάκης είναι η αποκλιμάκωση του κόστους δανεισμού της χώρας, πράγμα το οποίο έχει αρχίσει ήδη να φαίνεται στις αντιδράσεις των αγορών εν όψει της πολιτικής αλλαγής στην Ελλάδα.
«Θα σαρώσουμε ως οδοστρωτήρας τα εμπόδια που εμποδίζουν την υγιή επιχειρηματικότητα» υπογράμμισε.
Η φιλοδοξία της ΝΔ, συνέχισε, είναι στο τέλος της τετραετίας να έχουν δημιουργηθεί 500.000 νέες θέσεις εργασίας.
Στόχος επίσης είναι η μείωση των φόρων για κάθε οικογένεια: σταδιακή μείωση του εισαγωγικού φόρου από το 22% στο 9% για εισοδήματα έως 10.000 ευρώ, σταδιακή μείωση του τέλους επιτηδεύματος και της εισφοράς αλληλεγγύης.
Επίσης, σταδιακά έως το τέλος της τετραετίας θα έχουν διαμορφωθεί δύο βασικοί συντελεστές ΦΠΑ στο 11% και στο 22% με διατήρηση του υπερμειωμένου συντελεστή 6% για τα νησιά.
Ο πρόεδρος της ΝΔ δεσμεύθηκε ότι η ακίνητη περιουσία θα αποκτήσει και πάλι αξία για τον πολίτη, δεσμευόμενος να μειωθεί ο ΕΝΦΙΑ κατά 30% στην διετία, εκπτώσεις για εργασίες αναβάθμισης των κτιριών, απλοποίηση της γραφειοκρατίας για τις μεταβιβάσεις των ακινήτων.
Ιδιαίτερη αναφορά έκανε ο κ. Μητσοτάκης στα κίνητρα που θα δώσει το κόμμα του στη στήριξη των νέων οικογενειών: επίδομα 2.000 ευρώ για κάθε παιδί που γεννιέται από την 1η Ιανουαρίου 2020, κανένα παιδί εκτός παιδικού σταθμού, μηνιαίο κουπόνι για κάθε παιδί που δεν βρίσκει θέση σε δημόσιο παιδικό σταθμό, ενίσχυση των ολοήμερων σχολείων.
Επίσης, ο πρόεδρος της ΝΔ αναφέρθηκε στα μέτρα για την κοινωνική συνοχή και στήριξη των αδυνάτων: Στήριξη του θεσμού του ελάχιστου εγγυημένου εισοδήματος («δικό μας έργο είναι αυτό») με αύξηση του προϋπολογισμού του στο 1 δισ. ευρώ. Ξεκαθάρισε, όμως ότι η καλύτερη πολιτική για τη στήριξη των αδυνάτων είναι η δημιουργία νέων θέσεων εργασίας.

H NΔ ως κυβέρνηση, συνέχισε ο κ. Μητσοτάκης είναι η ποιοτική δημόσια υγεία με έμφαση στην πρόληψη. Μεταξύ άλλων, ο πρόεδρος είπε ότι θα εφαρμοστεί άμεσα ο αντικαπνιστικός νόμος με πρώτο μέρος το Κοινοβούλιο…

Δεσμεύθηκε για προσλήψεις 1.500 νοσηλευτών, αλλά και την καθιέρωση επαγγελματικού μάνατζμεντ στα δημόσια νοσοκομεία.

Η ασφάλεια αποτελεί επίσης βασική προτεραιότητα της ΝΔ, τόνισε ο κ. Μητσοτάκης, με επαναφορά της ομάδας ΔΕΛΤΑ και την ενίσχυση της ομάδας ΔΙΑΣ. Πρόσληψη 1.500 αστυνομικών, νέα αλεξίσφαιρα γιλέκα («μόλις 5 εκατομμύρια το κόστος»), προμήθεια 1.000 νέων περιπολικών (ακόμα και με σύμπραξη με τον ιδιωτικό τομέα), κατάργηση του νόμου Παρασκευόπουλου, δημιουργία τουλάχιστον μίας φυλακής Τύπου Γ’, αυστηρή εφαρμογή του νόμου κατά των βανδαλισμών της δημόσιας περιουσίας, τροποποιήσεις στον ποινικό κώδικα και κατάργηση του πανεπιστημιακού ασύλου.

Για το μεταναστευτικό, ο κ. Μητσοτάκης υπογράμμισε -εμμέσως απευθυνόμενος προς τον κ. Τσίπρα- ότι «και η θάλασσα έχει σύνορα και αυτά πρέπει να φυλάσσονται».

Έκανε ιδιαίτερη μνεία στο έργο του επιτρόπου Δημήτρη Αβραμόπουλου στην ενίσχυση της Frontex, δεδομένου ότι -όπως υπενθύμισε- ότι τα ελληνικά σύνορα είναι ευρωπαϊκά σύνορα.

Δεσμεύθηκε επίσης να αλλάξει η διαδικασία ασύλου, ξεκαθαρίζοντας ότι όποια αίτηση ασύλου απορρίπτεται, ο αιτών θα επιστρέφει άμεσα στην Τουρκία.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Τρομερά προβλήματα στη Λέρο λόγω των ακραίων καιρικών φαινομένων

Σοβαρές ζημιές από ισχυρή βροχόπτωση έχει υποστεί σήμερα το νησί της Λέρου. Λόγω των προβλημάτων που έχουν προκληθεί, ο δήμαρχος του νησιού, Μιχάλης Κόλιας,...

e-ΕΦΚΑ: Την Τετάρτη 3 Ιουνίου, τα ειδοποιητήρια εισφορών Απριλίου με την έκπτωση του 25%

Δημοσιεύτηκε την Κυριακή 31 Μαΐου 2020 ο νόμος 4690/2020, ο οποίος προβλέπει το ευεργέτημα της έκπτωσης του 25% για τις εισφορές του Απριλίου και...

«Έδειξε» τις προτεραιότητές του ο Άδωνις Γεωργιάδης: «Όσο δυναμώνει η οικονομία μας, τόσο δυναμώνει η Ελλάδα»

«Όπως πήγαμε καλά στον Έβρο και στον κορωνοϊό, τώρα πρέπει να πάμε καλά και στην οικονομία. Όσο δυναμώνει η οικονομία μας, τόσο δυναμώνει η...

«Έβγαλε» ειδήσεις ο Υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας: «Το πρώτο 15νθημερο Ιουνίου τίθεται σε εφαρμογή η δεύτερη φάση της επιστρεπτέας προκαταβολής στις επιχειρήσεις»

«Δρομολογούνται οι διαδικασίες για τη δεύτερη φάση της επιστρεπτέας προκαταβολής στις επιχειρήσεις ύψους περίπου 1,4 δισ. ευρώ. Στόχος μας είναι αυτό το πρόγραμμα να...

«Βλέπουν» και Ματέο Γκαρσία στην ΑΕΚ

Σε έναν γνώριμο από τη θητεία του στα ελληνικά γήπεδα με τη φανέλα του Άρη φαίνετια να στρέφουν την προσοχή τους στην ΑΕΚ για...