Αρχική Επικαιρότητα Αν. Σπυρόπουλος: «Αποδείχθηκε η αναξιοκρατία, το πελατειακό κράτος του κ. Μητσοτάκη και...

Αν. Σπυρόπουλος: «Αποδείχθηκε η αναξιοκρατία, το πελατειακό κράτος του κ. Μητσοτάκη και η κατάρρευση του επιτελικού κράτους»

0
89

«Τελικά, ο κ. Μητσοτάκης ήξερε την κατάσταση που επικρατούσε στους ελληνικούς σιδηροδρόμους; Παρακολουθούσε το τι συνέβαινε επί τέσσερα χρόνια, όπως αρχικά είχε πει ο κ. Οικονόμου ή όχι; Εάν το γνώριζε, έχει τεράστιες ευθύνες και αποδεικνύεται ανεπαρκής και ο ίδιος προσωπικά, γιατί δεν ολοκληρώθηκε η Σύμβαση 717. Εάν δεν ήξερε, αποδεικνύει την ανεπάρκεια του επιτελικού κράτους, την κατάρρευση της κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας και την αναποτελεσματικότητά της, την οποία πλήρωσε ο πολίτης», τόνισε ο Ανδρέας Σπυρόπουλος, γραμματέας της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, μιλώντας στο MEGA.

Πρόσθεσε ότι η Νέα Δημοκρατία και η κυβέρνηση θα πρέπει να απαντήσουν πώς έγινε το ρουσφέτι για να τοποθετηθεί στη συγκεκριμένη θέση ο σταθμάρχης, παραβιάζοντας το όριο ηλικίας που είχε τεθεί και γιατί στη Ρυθμιστική Αρχή Σιδηροδρόμων δεν άλλαξε την επικεφαλής η οποία τοποθετήθηκε από την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, χωρίς να γνωρίζει τίποτα για τον ελληνικό σιδηρόδρομο.

Ο κ. Σπυρόπουλος υπενθύμισε τις μεγάλες τομές που έκανε το ΠΑΣΟΚ στη Δημόσια Διοίκηση με στόχο την αξιοκρατία. «Εμείς θεσπίσαμε τη Διαύγεια, τις Ανεξάρτητες Αρχές, τις προσλήψεις μέσω ΑΣΕΠ. Όταν οι Ανεξάρτητες Αρχές τις οποίες θέσπισε το ΠΑΣΟΚ, ήλεγξαν την κυβέρνηση, όπως έγινε στις περιπτώσεις του κ. Ράμμου και του κ. Μενουδάκου, εκείνη ενοχλήθηκε και τους αποκάλεσε «όργανα πολιτικών κομμάτων και άλλων εξουσιών»», είπε ο κ. Σπυρόπουλος

Ο γραμματέας του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ σχολίασε τη τελευταία δημοσκόπηση που παρουσιάστηκε στην τηλεόραση του MEGA και επισήμανε: «Σε σχέση με το αποτέλεσμα των τελευταίων εκλογών, η Νέα Δημοκρατία υποχωρεί 14 μονάδες, ο ΣΥΡΙΖΑ 12 και το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής ανεβαίνει 2 μονάδες. Θεωρώ όμως ότι είναι λάθος η συζήτηση για τις δημοσκοπήσεις σε αυτή τη χρονική συγκυρία. Το πιο σημαντικό είναι να απευθυνθούμε στους πολίτες και να τους πούμε τι θα κάνουμε για να μην ξαναζήσουμε αυτό που συνέβη στα Τέμπη. Να μην ξανακούσουμε από την πλευρά της Νέας Δημοκρατίας ότι αφού ο ΣΥΡΙΖΑ έβαλε τον κ. Τόσκα στα ψηφοδέλτια παρά τις τραγικές του ευθύνες στο Μάτι, θα ξαναβάλουμε κι εμείς τον κ. Καραμανλή. Ο ελληνικός λαός δεν αντέχει άλλο την ανεπάρκεια του ΣΥΡΙΖΑ και της Νέας Δημοκρατίας».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ